Upoznaj Corvinus University: Vrhunska poslovna škola na svega par sati od Zagreba
05 Veljača 2024
Sveučilište Corvinus jedna je od vodećih mađarskih obrazovnih institucija u području ekonomskih i društvenih znanosti.

Trenutno na Sveučilištu Corvinus studira oko 10 tisuća studenata, od kojih je 2.000 međunarodnih. Iz godine u godinu Financial Times svrstava Corvinus među 100 najboljih poslovnih škola u svijetu još od 2005 godine.

Sveučilište Corvinus u Budimpešti jedino je sveučilište u području ekonomskih znanosti u Mađarskoj koje ima dvije međunarodne institucionalne akreditacije (AMBA, AACSB). AACSB koju dodjeljuje Association to Advance Collegiate Schools of Business, poznata je u cijelom svijetu kao najdugovječniji, najpriznatiji oblik specijalizirane akreditacije koju ustanova i njeni poslovni programi mogu steći. Uključuje rigoroznu vanjsku reviziju misije škole, fakultetskih kvalifikacija, nastavnog plana i programa i sposobnosti pružanja programa najviše kvalitete. AMBA, nepristrano tijelo specijaliziranog za obrazovanje u području menadžmenta dodjeljuje akreditacije vrhunskim MBA programima koji pokazuju predanost održavanju standarda i poticanju inovacija u globalnom poslijediplomskom obrazovanju u području menadžmenta.

Sveučilište se ponosi prekrasnim kampusom kojeg čine čak 3 zgrade. Nova, visokotehnološka zgrada u ulici Czuczor ima vrhunski interijer s prostranim društvenim područjima i posebnim instalacijama zidne rasvjete. U zgradi se također nalazi središnja sveučilišna knjižnica sa 450 mjesta koja sadrži 100 000 knjiga i časopisa, dvije računalne sobe uključujući suvremeni financijski laboratorij i pristup online sveučilišnim i istraživačkim bazama podataka.

O tome kako je studirati na Corvinusu, studentskom životu, kampusu, profesorima i programima razgovarali smo s Petrom Nikoletom Raguž, studenticom preddiplomskog studija međunarodnih odnosa.

„Odlučila sam se za ovu diplomu jer su opcije u RH bile ograničene na privatne fakultete, a Corvinus mi je nudio širi niz iskustava i znanja. Međunarodni odnosi su srodni polju političkih znanosti, ali čine samo jedan njen segment i fokusiraju se puno više na širu sliku i vještine potrebne za izvršavanje uloga rada u veleposlanstvima ili međunarodnim odjelima tvrtki.“

Budimpešta godinama slovi kao grad koji privlači mnoge studente, pa i ne čudi da je oduševio i Petru koja kaže kako je grad siguran, sadržajan i jako dobro prometno povezan, a moguće je upoznati ljude iz cijeloga svijeta.

„Vlakovi su odlični, Wizzair ima sjedište u Budimpešti tako da su jeftini letovi gotovo zagarantirani, javni prijevoz je bolji nego igdje drugo u svijetu što sam ja iskusila i sveobuhvatna kvaliteta života odlična. Možda najveća razlika između studija u Budimpešti i igdje drugo je raznolikost ljudi s kojima studirate. Mađarska nudi stipendiju gotovo svim državama izvan EU sto znači da stvarno imate priliku sklopiti prijateljstva s ljudima iz cijelog svijeta, iz potpuno različitih kulturnih i ekonomskih pozadina i naučiti više nego što bi vam sam studij mogao ponuditi kroz razgovor i razmjenu kultura. Kao netko tko studira međunarodne odnose, a tko je imao do sad priliku studirati u Jordanu, Francuskoj i Mađarskoj, mogu sa sigurnošću reći da mi je Mađarska omogućila najširu i vjerodostojniju perspektivu na svijet oko sebe kroz moja poznanstva i prijateljstva.“

Petra ističe da su i studij i kurikulum više fokusirani na povijest i teoriju nego na praksu, ali na to ne gleda nužno kao na nedostatak.

„Sam studij i kurikulum je više fokusiran na povijest i teoriju međunarodnih odnosa nego na njenu primjenu i suvremenost što ima svoje prednosti i nedostatke, u mom iskustvu takav pristup mi je dao alate za shvatiti događanja u svijetu i mogućnost da formiram svoja mišljenja bez pristranosti i utjecaja profesora. Predmeti uvelike ovise o profesorima, a meni do sad najdraži su bili Research Methodology i Introduction to MENA studies kao i razni povijesni predmeti s profesorom koji je stvarno znao dočarati događaje i objasniti njihovu važnost za naše polje studija.“

Studijski programi:
 • Applied Economics
 • Business and Management
 • Communication and Media Science
 • International Business
 • International Relations
 • Sociology
 • Business Informatic
 • Communication and Media Studies,
 • Health Policy, Planning and Financing,
 • International Economy and Business,
 • Marketing,
 • Regional and Environmental Economic Studies,
 • Sociology

Predstavnici Corvinus University of Budapest na World Education Fairu bit će dostupni za sve informacije.

Iskoristite priliku za individualne konzultacije besplatnom prijavom na događaj.

 
Podijeli
Događanja
Napravi račun sad i ostvari pristup: 
- Brzoj registraciji za World Education Fair
- Posebnom sadržaju
- Promotivnim ponudama
 - I još puno toga!
Registriraj se
Ova stranica koristi „kolačiće“. Nastavkom korištenja pristajete na Politiku privatnosti i na Politiku kolačića. Više o „kolačićima“.          Postavke      Prihvati     
Postavke kolačića
Mi koristimo "kolačiće" kako bismo Vam omogućili najbolje iskustvo na našoj stranici. Ovdje možete uključiti i isključiti kolačiće koje stranica koristi.
ObaveznoOni prikupljaju podatke koji su potrebni za osnovne mogućnosti stranice, kao što je pristanak na pretplatu Politike kolačića.
StatistikaOni prikupljaju statistiku posjetitelja, naprimjer koristeći Google Analytics kako bi optimizirao razmjenu podataka, prepoznavanje posjetitelja i ostalo.
OglašavanjeKoristi se za reklamne kampanje na Google Network-u, Facebooku itd., kako bi pratio posjete od reklamnih kampanja.
Onemogući kolačića