Studiraj u Belgiji – novoj popularnoj destinaciji za internacionalne studente
29 Veljača 2024
Belgija postaje sve popularnija studentska destinacija koja nudi vrhunsko obrazovanje. Čak je sedam belgijskih sveučilišta na rang ljestvici QS World University Ranking, brojni su programi na engleskom jeziku, a osim toga postoji i mogućnost učenja tri službena jezika – francuskog nizozemskog i njemačkog. Belgija se nalazi u samom središtu Europe te je poznata kao država koja ima visoku kvalitetu života, a zbog brojnih institucija i blizine velikih europskih središta nudi multikulturalno i višejezično okruženje. Brojna belgijska sveučilišta imaju niske troškove školarina koji najčešće iznose do 1000 eura.  

Na World Education Fairu u Zagrebu, 9. ožujka predstavit će se čak tri belgijska sveučilišta.


Thomas More University of Applied Sciences


Thomas More najveće je sveučilište primijenjenih znanosti u Flandriji, što znači da su studijski programi usmjereni na učenje kroz praksu. Uz trogodišnje studije na engleskom jeziku, na ovom sveučilištu moguće je upisati i jednogodišnje studije za stjecanje druge diplome na preddiplomskoj razini.Svoje iskustvo studija na ovom sveučilištu s nama je podijelio Domagoj Žaja, student smjera Computer Science.

„Studiram Computer Science na Thomas Mooru. Computer Science me oduvijek zanimao pa sam htio baš to studirati. Htio probati nešto drugačije pa sam otišao u inozemstvo. Moram priznati da nemam nikakvih žalbi do sada što se tiče programa. Svaki tjedan imamo četiri dana nastavu (od 8:30 do otprilike 15h ili 16h). Nastava zna biti zahtjevna i nekada ne mogu sve razumjeti jer mi engleski nije glavni jezik ali daju nam dosta vremena da u svoje slobodno vrijeme vježbamo i nadoknadimo. Profesore uvijek možeš pitati pitanja i ne diskriminiraju između Belgijanaca i internacionalaca. Moj najdraži predmet je programiranje ali je isto i najteži za shvatiti jer trebaš baš provježbati svaki dio da shvatiš kako zapravo funkcionira, ali uvijek možeš pitati profesora/profesoricu ako ti je nešto nejasno. Geel je mali mirni gradić pa nema baš toliko događaja ali zato postoji na kampusu organizacija zvana ESN (Erasmus Student Network) koja se sastoji od studenata koji organiziraju studentske događaje tako da studentima nije dosadno. Preporučio bi ovo sveučilište jer sam dosta toga naučio u vezi svoje struke a kolege i profesori su sjajni.“

Neki od popularnih programa su International Tourism and Leisure, Data Science, Protection & Security, International Communication and Media: Branding & Activation, Public & Corporate Affairs, International Journalism, Applied Computer Science, Automotive Technology i Orthopaedic Technology.


Vives University of Applied Sciences


Vives ima moderno visoko obrazovanje koje se temelji na kompetencijama, inovativnim praktičnim istraživanjima i umrežavanju kroz blisku suradnju s lokalnim i regionalnim poduzećima. To uključuje poduzeća u agroindustriji, bolnice, obrazovne centre za osnovne i srednje škole, centre za socijalno usmjeravanje i savjetovanje.Vives je nastao spajanjem dvaju fakulteta u Zapadnoj Flandriji, KHBO na sjeveru pokrajine i KATHO na jugu. Vives je katolički fakultet koji djeluje na čak 7 kampusa, a obuhvaća programe u području biotehnologije, zdravstva, obrazovanja, socijalnog rada, tehnologije, menadžmenta i socijalnog rada.

 

Artevelde University of Applied Sciences


Sveučilište primijenjenih znanosti Artevelde je katoličko koje se smjestilo u gradu Gentu u Belgiji. Sveučilište nudi raznoliku paletu programa preddiplomskih, diplomskih i poslijediplomskih smjerova. Sveučilište se pruža na čak 12 kampusa od čega ih je nekoliko u Gentu, dok se ostali nalaze u Sint-Amandsbergu, Mariakerkeu i Oudenaardeu.Cilj Artevelde UAS-a je jednostavan: pomoći u oblikovanju svijeta sutrašnjice uz visokokvalitetno obrazovanje, istraživanje usmjereno na praksu i profesionalnu suradnju. Sveučilište nudi niz programa iz različitih područja kao što su Business and Management, Coaching and Training, Communication, Media and Design, Education, Health and Care, HR and Leadership te People and Society.

Predstavnici ovih belgijskih sveučilišta na World Education Fairu bit će dostupni za sve informacije.

Iskoristite priliku za individualne konzultacije besplatnom prijavom na događaj.
Podijeli
Događanja
Napravi račun sad i ostvari pristup: 
- Brzoj registraciji za World Education Fair
- Posebnom sadržaju
- Promotivnim ponudama
 - I još puno toga!
Registriraj se
Ova stranica koristi „kolačiće“. Nastavkom korištenja pristajete na Politiku privatnosti i na Politiku kolačića. Više o „kolačićima“.          Postavke      Prihvati     
Postavke kolačića
Mi koristimo "kolačiće" kako bismo Vam omogućili najbolje iskustvo na našoj stranici. Ovdje možete uključiti i isključiti kolačiće koje stranica koristi.
ObaveznoOni prikupljaju podatke koji su potrebni za osnovne mogućnosti stranice, kao što je pristanak na pretplatu Politike kolačića.
StatistikaOni prikupljaju statistiku posjetitelja, naprimjer koristeći Google Analytics kako bi optimizirao razmjenu podataka, prepoznavanje posjetitelja i ostalo.
OglašavanjeKoristi se za reklamne kampanje na Google Network-u, Facebooku itd., kako bi pratio posjete od reklamnih kampanja.
Onemogući kolačića