Studiraj u Finskoj - besplatno!
23 Veljača 2024
Finska, kao obrazovna destinacija, zauzima prestižno mjesto na globalnoj sceni visokog obrazovanja zbog svojih izvanrednih karakteristika. Prema ocjeni World Population Reviewa, rangirana je kao osma najobrazovanija država na svijetu. Smatra se da ima najrazvijeniji obrazovni sustav, što potvrđuje i World Economic Forum’s Global Competitiveness Report. Ono što čini Finsku posebno privlačnom je činjenica da je obrazovanje potpuno besplatno za građane Europske unije, što uključuje i širok spektar studijskih programa na engleskom jeziku u okviru sveučilišta i visokih strukovnih škola. Ova nordijska zemlja nudi obrazovni sustav koji se dijeli na sveučilišta i sveučilišta primijenjenih znanosti. Osim toga, Finska primjenjuje 3+2 obrazovni sustav, pružajući studentima temeljito i dubinsko akademsko iskustvo. Uvjet za upis diplomskog studija na sveučilištu primijenjenih znanosti je 3+ godine radnog iskustva. Uz sve navedeno, Finska nudi i stimulativne uvjete za studente, poput stipendija za radne prakse, što dodatno potiče akademsku izvrsnost i profesionalni razvoj mladih talenata. Ako student radi 10 sati tjedno 4 mjeseca uzastopno, dobije stipendiju u iznosu od 280 eura. 


LAB UNIVERSITY OF APPLIED SCIENCES


LAB University of Applied Sciences finsko je sveučilište primijenjenih znanosti koje ima 2 kampusa: u Lahtiju i Lappeenranti, ali nudi i mogućnost studiranja online. Započeo je s radom 1. siječnja 2020., kada su se spojili Lahti University of Applied Sciences (LAMK) i Saimaa University of Applied Sciences (SAIMIA). LAB je šesto najveće sveučilište primijenjenih znanosti u Finskoj po broju studenata gdje studira oko 9400 studenata i radi oko 500 nastavnika i stručnjaka za istraživanje i razvoj. Sveučilište broji 850 međunarodnih studenta, a 330 je studenata na razmjeni koji zajedno doprinose raznovrsnosti mogućnosti i prilika. LAB djeluje u području biznisa, turizma i ugostiteljstva, tehnologije, dizajna i likovnih umjetnosti, zdravstva i socijalnih usluga. No, ističe se izvrsnošću i u područjima poput cirkularne ekonomije, dizajna, inovacija i zdravstva. LAB predstavlja viziju i operativnu kulturu novog visokog učilišta usmjerenog na inovacije, poslovanje i industriju. Prikazuje aktivan pristup u kojem različite osobe i stručnjaci zajedno stvaraju nešto novo s poslovnim poduzećima. Važno je napomenuti neizostavni dio studija - praksu. Studenti imaju priliku praksu provoditi s poslovnim poduzećima na terenu.

LAB donosi jedinstvenu priliku koja spaja teorijsko znanje s praktičnim iskustvom. Ova institucija omogućuje studentima da istražuju, pružajući im mogućnost da razviju širi uvid i steknu veliko znanje, teorijsko i praktično. 

 

LUT UNIVERSITY


Sveučilište LUT (Lappeenranta–Lahti University of Technology LUT) javno je znanstveno sveučilište u Finskoj koje spaja područja tehnologije, poslovanja i društvenih znanosti. Jedno je od najboljih sveučilišta na svijetu za klimatske akcije. Sveučilište LUT ima radnu zajednicu od približno 1200 zaposlenika i 8000 studenata koji se zajedno bave istraživanjem i akademskim obrazovanjem. 

LUT je jedno od najboljih malih sveučilišta u svijetu za 2022. godinu. U kolovozu 2022. godine Times Higher Education (THE) je objavio popis 20 najboljih malih sveučilišta diljem svijeta, a LUT se smjestio među prvih 11.

Studiji na LUT-u u potpunosti su usredotočeni na održivost – u tehnologiji, poslovanju ili društvenim znanostima. LUT priprema studente za radni svijet koji se stalno razvija, a diplomanti studijskih programa su stručnjaci za tehnološki i ekonomski razvoj i održivost – i odgovorni donositelji odluka sutrašnjice.LUT se fokusira na globalne izazove poput klimatskih promjena, pristupa čistoj vodi, energiji i zraku te održivo poslovanje. Nudi fleksibilne opcije studija, uključujući individualne tečajeve, master programe, modularne studijske programe te prilagođene korporativne treninge, omogućujući studentima da prilagode svoje obrazovanje vlastitim potrebama i ciljevima karijere.
Podijeli
Događanja
Napravi račun sad i ostvari pristup: 
- Brzoj registraciji za World Education Fair
- Posebnom sadržaju
- Promotivnim ponudama
 - I još puno toga!
Registriraj se
Ova stranica koristi „kolačiće“. Nastavkom korištenja pristajete na Politiku privatnosti i na Politiku kolačića. Više o „kolačićima“.          Postavke      Prihvati     
Postavke kolačića
Mi koristimo "kolačiće" kako bismo Vam omogućili najbolje iskustvo na našoj stranici. Ovdje možete uključiti i isključiti kolačiće koje stranica koristi.
ObaveznoOni prikupljaju podatke koji su potrebni za osnovne mogućnosti stranice, kao što je pristanak na pretplatu Politike kolačića.
StatistikaOni prikupljaju statistiku posjetitelja, naprimjer koristeći Google Analytics kako bi optimizirao razmjenu podataka, prepoznavanje posjetitelja i ostalo.
OglašavanjeKoristi se za reklamne kampanje na Google Network-u, Facebooku itd., kako bi pratio posjete od reklamnih kampanja.
Onemogući kolačića